Topicus | Emma’s droom | Campagne Blog

Topicus | Emma’s droom | Campagne Blog

Slimme leerlingvolgsystemen zijn technisch interessant. Voor techneuten. Maar hoe verandert het kinderlevens? Ik gaf technologie een menselijke dimensie met Emma’s droom. Voor IT-bedrijf Topicus.


Overtuigende IT-teksten: geen techniek, maar mensen

Topicus is één van de sterkst groeiende IT-bedrijven van het land, met enorme impact op iedere Nederlander. Hun leerlingvolgsystemen ParnasSys en SOMtoday verwerken bijvoorbeeld iedere dag de gegevens van miljoenen scholieren. Slimme systemen: efficiënt, betaalbaar, handig, innovatief. Allemaal termen die de IT’ers bij Topicus graag willen gebruiken. Maar leraren en leerlingen willen weten hoe hun leven erdoor verbetert. Hoe maken de Topicus systemen de levens van kinderen beter? Verbeteren zij schoolprestaties? Verlagen zij de werkdruk voor leraren? Hoe stimuleren zij onderwijs op maat? Dit zijn de onderwerpen die de doelgroep interesseren. In samenwerking met de directie van Topicus Onderwijs creëerden we het verhaal van Emma, een leerling die symbool staat voor alle schoolgaande kinderen.

Krachtige campagneblog

Emma’s verhaal draait om het terugkijken naar een schoolperiode. Een schoolperiode die alle ups en downs van een kinder- en mensenleven had, maar die vooral gekenmerkt werd door goede ondersteuning van haar leerkrachten. Ondersteuning die de leerkrachten konden geven dankzij de goede leerlingvolgsystemen. We brachten de techniek terug tot een individueel, menselijk en begrijpelijk verhaal. De blog (in naam van directeur Dirk Jan Timmer) was onderdeel van de eerste landelijke campagne van Topicus in 2017. Een mooie opdracht voor een belangrijke opdrachtgever.

De blog

Benieuwd naar de uitwerking van de blogpost voor Topicus Onderwijs? Bekijk het resultaat dan hier!

Blogs laten schrijven voor jouw organisatie?

Verras je lezer of doelgroep met boeiende, pakkende en interessante blogs. Versterk je autoriteit, sla eens een persoonlijke toon aan of leg nu eindelijk eens die superingewikkelde kwestie in begrijpelijke taal uit. Blogs laten schrijven geeft de mogelijkheid om de band met je doelgroep te versterken op allerlei manieren. Wil je weten meer weten over mijn professionele blogs? Neem dan snel contact op!

Over de auteur

Luuk Talens administrator

Luuk Talens schrijft.