Webteksten

Rake webteksten

 

Jouw bedrijf is geweldig. Leuke mensen, goede producten, geweldige diensten en belachelijk betaalbaar. Natuurlijk vind je dat. Ik ook. Maar hoe ga je dat op je website laten zien? Daar help ik je bij, met strakke webteksten. 

Waarom webteksten laten schrijven?

Webteksten schrijven is moeilijk. Dat weet iedereen die het wel eens geprobeerd heeft. Vooral wanneer ze over jezelf of je eigen bedrijf gaan. Je weet precies wat je wilt vertellen, maar je krijgt het niet op papier. Ik help je als tekstschrijver de juiste woorden vinden. Ik kruip in de huid van je klant en creëer teksten die hij of zij wil lezen, in een toon die past bij jouw identiteit. Dat levert perfect passende webteksten op. O ja, en betere Google-rankings.

Wat goede webteksten opleveren

Met goede webteksten leg je een stevige basis voor je online vindbaarheid. Allereerst zorgen ze ervoor dat je wordt gevonden op belangrijke zoekwoorden. Maar dat is niet het enige. Goede webteksten zorgen er niet alleen voor dat je gevonden wordt, maar ook dat bezoekers op je pagina blijven. Bied interessante onderwerpen, een prettige toon en een unieke uitstraling en je hebt automatisch een streepje voor op je concurrenten. In het hoofd van je bezoeker én in de zoeklijsten van Google. Goede webteksten zorgen voor:

   • Blije bezoekers
    De lezer vindt wat hij zoekt
   • Betere vindbaarheid
    Blije bezoekers leidt tot meer bezoekers en betere vindbaarheid
   • Meer klanten
    Hou bezoekers vast en maak ze klanten

Hoe ik werk

Als tekstschrijver ben ik de vertegenwoordiger van jouw doelgroep. Ik verdiep me in hun wensen, hun vragen en hun gevoelige snaren. Zij zijn immers de mensen die je wilt bereiken. Dat betekent ook dat ik in een voorbereidend gesprek alle kritische vragen stel die een potentiële klant heeft. Over jou, je organisatie, je drijfveren en je onderscheidend vermogen. Dat kan lastig zijn, maar leidt tot een verhaal dat relevanter is voor je doelgroep. En daarmee kan ik webteksten schrijven die lekker lezen, jouw boodschap krachtig verwoorden en aanslaan bij je lezer.

Welke teksten zoek je?

Wil je een hele website van nieuwe teksten voorzien, of ben je op zoek naar teksten voor specifieke pagina’s? In alle gevallen kijk ik graag wat ik voor je kan betekenen. Je kunt bij mij onder meer terecht voor teksten voor:

   • Over ons-pagina
   • Product- of dienstpagina’s
   • Klantcases en uitgewerkte referenties
   • Blogs

Bekijk mijn projecten

Ik heb in de loop der jaren voor veel verschillende organisaties webteksten mogen schrijven. Ieder project kende daarbij zijn eigen uitdagingen. Zo droegen mijn teksten bij aan sterkere positionering, betere informatievoorziening of het vergroten van de conversie. Wil je weten wat dat opleverde? Bekijk mijn recente projecten.

Wat vonden opdrachtgevers?

Ik schreef SEO teksten voor verschillende bedrijven en organisaties in verschillende branches. De één vecht met tientallen anderen om de online kopposities, de ander zoekt naar manieren om klanten laagdrempelige te benaderen. Hieronder zie je enkele referenties die ik mocht ontvangen van deze klanten.

 

“Luuk wist na één gesprek de juiste toon te raken en onze ideeën te vertalen naar strakke webteksten. Teksten die precies passen bij onze identiteit: professioneel, maar ook laagdrempelig en toegankelijk.”

René Metz, eigenaar Easy Office Online

 

 

“Luuk verstaat de kunst van bondig en aantrekkelijk schrijven. Werkt snel en precies, maar is ook flexibel als het nodig is. Wat me opviel, is dat hij op een prettige manier kritisch en betrokken is bij het werk van anderen binnen het team en oog heeft voor andere onderdelen. Een prettige teamspeler. In alle opzichten: job well done.”

Erick van Zijl, Manager Marketing & Communicatie Deventer Ziekenhuis

 

Webteksten en SEO teksten

Ik ga er vanuit dat jouw klant of lezer (waarschijnlijk) geen algoritme is. Daarom schrijf ik alle teksten altijd in de eerste plaats voor mensen. Ik zorg er natuurlijk voor dat relevante zoekwoorden terugkomen in de tekst, er relevante titels zijn en de leesbaarheid optimaal is. Ben je echt op zoek naar SEO teksten? Bijvoorbeeld voor je webshop? Kijk dan eens op de pagina SEO Tekstschrijver.

Tekstschrijver voor je website nodig?

Wil jij strakke webteksten voor je website en zoek je een tekstschrijver om je daarbij te helpen? Ik hoor graag wat jouw wensen zijn en wat ik voor je kan betekenen. Bel, mail of app en we hebben zo snel mogelijk contact.