SEO teksten

SEO tekstschrijver, maar dan wel voor mensen

 

Er is geen betere manier om vrienden te maken bij zoekmachines dan met goede SEO content. Maar wat is goede content? Simpel: verhalen die mensen willen lezen. Dus die schrijf ik als SEO tekstschrijver. 

Hoger in Google

Je kunt een geweldige zaak hebben, maar wanneer die in een achterafstraatje zit komt er bijna niemand. Op internet werkt het niet anders. We willen als consument makkelijk vinden wat we zoeken. En dat betekent dat je op de zichtlocaties moet zitten. In het echte leven kost je dat een schandalig hoge huur van een A-locatiepand. Online kom je al een heel eind met goede SEO teksten. Ik help je als SEO tekstschrijver door webteksten te creëren waarmee je opvalt in de massa en beter gevonden wordt door je potentiële klanten.

Onderscheidende content

Voor mij geldt ‘First rule of SEO: don’t think about SEO’. Ik creëer als SEO tekstschrijver online content voor mensen, niet voor zoekmachines. Ik schrijf verhalen waar jouw doelgroep op zit te wachten. Laagdrempelig en lekker leesbaar. Van een diepgravend interview met jou tot een grappige blog over een nieuwtje in de markt. Van een conversiegerichte landingspagina tot een pakkende uitleg van je dienst of product. De beste SEO teksten ontstaan door juist niet te denken aan Lord Google, maar je te verdiepen in je doelgroep en hun interesses.

Relevante tekst, betere bezoekers

Goed gevonden worden betekent relevant zijn. Hoe interessanter jij bent voor je bezoeker, hoe hoger Google je in de ranking plaatst. Met goede SEO teksten trekken we namelijk meer lezers naar de pagina, blijven lezers langer hangen, wordt jouw content vaker gedeeld op social media en kunnen anderen naar jouw verhaal linken. Dat is allemaal goed voor je Google-reputatie.

We vergeten echter het belangrijkste: door je goed te verdiepen in je doelgroep en SEO teksten te schrijven die op hun lijf geschreven zijn trek je precies de bezoekers die je wilt. Met meer aankopen, telefoontjes of offerte-aanvragen als gevolg. Deze geoptimaliseerde teksten hebben:

   • Slim gekozen zoekwoorden
   • Optimaal gestructureerde tekst
   • Goed gebruik van headers (H1,H2, H3)
   • Pakkende meta-titles en meta-descriptions
   • Overtuigende calls-to-action

Wat leveren SEO teksten op?

Goede SEO teksten vormen een sterke basis voor je online positionering. ‘SEO teksten leveren geld op!’ klinkt natuurlijk een stuk lekkerder, maar dat hangt van meerdere factoren af. 

De basis ligt bij boeiende verhalen, waar je bezoeker blij van wordt. Ik wil die bezoeker blij maken. En dat heeft vanzelf positieve gevolgen voor je online positie en, oké, ook de kassa. Zo leveren goede SEO teksten meer online autoriteit op, meer bezoekers  en meer conversie.

 

Soorten SEO teksten

Er zijn honderden mogelijkheden om met teksten bezoekers naar je website te trekken. Je verdwaalt dus makkelijk in de mogelijkheden. Ik denk graag mee over een goede contentstrategie, zodat je de doelgroep zo effectief mogelijk bereikt. En jij ondertussen grip houdt op je communicatie. We bekijken samen welke SEO teksten voor jouw organisatie het meest waardevol zijn om te schrijven. Zo vloeien uit mijn (digitale) pen bijvoorbeeld:

   • Landingspagina’s
   • Webteksten
   • Nieuwsartikelen
   • Blogs
   • Referentiecases
   • Whitepapers

Bekijk mijn teksten

Ik wil teksten schrijven die lekker lezen. Vlot, laagdrempelig en boeiend. Of het nu om zware ICT-projecten gaat of een houtkachel. Of me dat lukt? Ik durf graag te beweren van wel. Maar dat moet je natuurlijk zelf beoordelen. Bekijk mijn meest recente werk hier!

SEO teksten nodig?

Ben jij op zoek naar creatieve SEO teksten die je doelgroep vermaken en overtuigen en passen bij de identiteit van jouw organisatie? Neem dan eens contact met me op en ik kijk graag wat ik voor je kan betekenen.