Deventer Ziekenhuis | Webteksten

Deventer Ziekenhuis | Webteksten

Medische informatie, maar dan supersimpel. Ik hielp de marketing en communicatieafdeling van het Deventer Ziekenhuis met persoonlijke, betrokken en laagdrempelige webteksten voor het Deventer Ziekenhuis.


Monsterklus

Stel je even een grote website voor, met bakken vol content, die volledig moet worden vernieuwd. Vermenigvuldig dat met tien. Je hebt de website van het Deventer Ziekenhuis. Ik droeg als tekstschrijver bij aan deze prachtige ‘monsterklus’ door aan de creatie en migratie van content.

Laagdrempelige websiteteksten

Jouw leven, jouw Deventer Ziekenhuis. Zo luidt de nieuwe slogan van de grootste werkgever van Deventer. Het zegt alles: het ziekenhuis kiest voor persoonlijke en betrokken houding richting patiënten, familie en bezoekers. Daar hoort ook een patiëntvriendelijke website, inclusief patiëntvriendelijke webteksten bij. Minder Latijn, minder hoogdravend en meer betrokkenheid en meer toegankelijkheid. De medische inhoud was er, het flexibele CMS (Craft) ook, nu alleen nog de tekstschrijvers om het mogelijk te maken. Gelukkig kon en mocht ik het communicatieteam van het Deventer Ziekenhuis versterken.

Content migreren en creëren

Ik kon als copywriter bijdragen aan de grote contentmigratie en -creatie. Ik herschreef oude teksten tot ze de tone of voice hadden van het nieuwe merkverhaal en optimaliseerde ze in het CMS. Daarbij denkend aan de goede vormgeving en de juiste toepassing van fotografie.  Het resultaat mag er zijn. Sinds april 2019 staat er een DZ-website waar beleving centraal staat. Je leest persoonlijke verhalen van artsen en patiënten, gedetailleerde informatie over behandelingen, onderzoeken en afdelingen en de praktische informatie die je altijd nodig hebt. Dit alles in een strak vormgegeven website, met een geweldig werkend CMS. Daarvoor gaan alle complimenten naar Morskieft Ontwerpers en Robuust.

Impressie van de websiteteksten

Hieronder een impressie van de nieuwe website en de teksten

Wat vond de opdrachtgever?

“Bij de bouw van de nieuwe website van het Deventer Ziekenhuis heeft Luuk als tijdelijk lid van ons team een waardevolle bijdrage geleverd aan de webredactie van in totaal 7000 pagina’s. Dit project draaide onder meer om controleren en eindredigeren van bestaande content, schrijven van nieuwe content, actualiseren van informatie en toevoegen van relevante nieuwe bronnen. Dit allemaal binnen een behoorlijk strakke projectplanning. We hebben gemerkt dat Luuk de nodige ervaring heeft met dit soort webprojecten. Hij verstaat de kunst van kort, bondig en aantrekkelijk schrijven. Werkt bovendien snel en precies, maar is ook flexibel als het nodig is. Wat me ook is opgevallen, is dat hij op een prettige manier kritisch en betrokken is bij het werk van anderen binnen het contentteam en oog voor andere onderdelen van het project. Een prettige teamspeler. In alle opzichten: job well done.”

Erick van Zijl, Manager Marketing & Communicatie Deventer Ziekenhuis


Op zoek naar goede websiteteksten?

Heb je nieuwe teksten nodig voor je website en zoek je een online copywriter die je daarbij kan helpen? Ik kijk graag wat ik voor je kan betekenen. Neem gewoon even contact op, leg me jouw wensen voor en wie weet werken we snel samen.

Over de auteur

Luuk Talens administrator

Luuk Talens schrijft.