Website Jan Vayne | webteksten

Website Jan Vayne | webteksten

Wie alleen denkt aan zijn lange haren en een Unox-reclame vergeet bijna wat een virtuoze pianist Jan Vayne is. Gelukkig mocht ik dat vertellen, voor zijn nieuwe website Janvayne.nl.

Wat was de opdracht?

Hoewel Jan Vayne keurig begon met een klassieke opleiding en een diploma aan het conservatorium groeide hij al gauw uit tot één van de rocksterren van de klassieke muziek. Met zijn weelderige haardos, wars van regels en tradities en avontuurlijk bewegend door verschillende genres speelde hij zichzelf naar meerdere platina platen en zelfs een optreden bij de inauguratie van president Clinton. Bij die status hoort een goede website. Een website die past bij de stijl van Jan Vayne en helder vertelt wat hij de wereld te bieden heeft.

Wat heb ik gedaan?

Waar de mannen van Create & Convert de siteontwikkeling verzorgden, vertaalde ik het verhaal van de pianist naar passende websiteteksten. In zijn schitterende Zwolse herenhuis vertelde hij bevlogen over zijn vak, zijn dromen, zijn zelfspot (ken je die Unox-reclame nog?) en wat hij met zijn muziek voor mensen wil betekenen. Niets melodramatisch, maar nuchter en enthousiast. Ik vertaalde de ingrediënten uit het gesprek naar websiteteksten die een compleet beeld geven van de Zwolse artiest. Een tikje artistiek, maar ook wervend en aantrekkelijk voor (zeer) verschillende doelgroepen. Van zakelijke events tot begeleide meditaties, en van chique bruiloften tot lezingen met professoren.

Wat is het resultaat?

Het resultaat is een stijlvolle zwart-witte website die een passende etalage vormt voor video’s, foto’s en posts over Jan Vaynes optredens en projecten. Maar bovendien een website waarin we met enthousiaste en toegankelijke teksten de juiste doelgroepen raken en vooral ‘de bekende Jan Vayne’ bereikbaar maken voor een groot publiek.

Wat vond de opdrachtgever?

Je teksten zijn fantastisch! Het was vrijwel helemaal zoals wij het voor ogen hadden, en de paar dingen die ik eventueel nog wilde aanpassen waren verwaarloosbaar. De essentie is precies door je verwoord, te gek!

Jan Vayne

Tekstschrijver nodig voor je website?

Ben je op zoek naar websiteteksten die jouw verhaal vertellen in een stijl die past bij je doelgroep? Ik kijk graag wat ik voor je kan betekenen. Eerst nog ontdekken wat ik allemaal te bieden heb? Bekijk dan eens hoe ik jouw webteksten zou schrijven, of wat ik voor andere opdrachtgevers deed. Snel doorpakken? Top! Hier ontdek je hoe je me kunt bereiken.

Over de auteur

Luuk Talens administrator

Luuk Talens schrijft.