BIM4ALL: bouwen aan veilige en leefbare wereld | Websiteteksten

BIM4ALL: bouwen aan veilige en leefbare wereld | Websiteteksten

Uitputting van grondstoffen, stijgende energieprijzen en groeiende klimaatproblematiek vragen om een nieuwe vorm van bouwen. Slim, circulair en met de kracht van technologie. BIM4ALL maakt dit mogelijk. Ik hielp hen vertellen waarom en hoe, met hun websiteteksten.

Wat was de opdracht?

BIM4ALL is een snelgroeiend bedrijf uit Rijssen dat is gespecialiseerd in digitalisering van de bouw. Ze zetten data om in een BIM-model (Bouwwerk Informatie Model), een levensecht 3D-model van een gebouw waarin elke schroef klopt. Dit voorkomt fouten in de daadwerkelijke bouw en zorgt voor snelle, slimme keuzes. Maar dit is pas het begin. Digitaal ontwerpen is de sleutel naar volledig circulair bouwen, een duurzame wereld en een veilige, leefbare woonomgeving. Dat toekomstbeeld wil BIM4ALL bereikbaar én begrijpelijk maken. Met behulp van gave designs door Morskieft Ontwerpers en met laagdrempelige en inspirerende websiteteksten.

Wat kon ik betekenen?

Aan de hand van een paar intensieve gesprekken met BIM4ALL en Morskieft vertaalde ik de visie van BIM4ALL naar passende websiteteksten. Niet te technisch, wél vanuit autoriteit. Niet zweverig, maar wél inspirerend. Als buitenstaander kon ik de kritische vragen stellen die potentiële klanten, medewerkers of partners hebben. En vooral de ‘domme vragen’ die het verhaal soms net iets toegankelijker (en daarmee effectiever) maken. Dit leidde tot helder verhaal, een toffe website en vooral een mooie samenwerking.

Wat is het resultaat?

BIM4ALL beschikt over een strak vormgegeven website die hun visie en identiteit uitdraagt. En websiteteksten die dat in woorden vatten. Hiermee hebben ze een mooie basis die hen helpt om hun (soms complexe) verhaal de komende jaren sterk over te brengen. Het is mooi om daar aan bijgedragen te hebben. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de impressies hieronder, of check de website zelf.

Over de auteur

Luuk Talens administrator

Luuk Talens schrijft.