Morefootballs.com | SEO teksten

Morefootballs.com | SEO teksten

De wereld van online voetbalmerchandise is er één van zware concurrentie. Dat vraagt om goede SEO content. Ik hielp Morefootballs.com met pakkende SEO teksten.


Uitdagingen 

Als webshop in voetbalmerchandise concurreer je met de grote jongens. Nike en Adidas, maar ook Bol, Intersport en Aktiesport. Je moet knokken voor een plekje in de Google-toplijsten. Daarvoor moet veel kloppen. De techniek van je website, je producten, je campagnes en natuurlijk je content. Webshop Morefootballs.com had veel op orde, maar zag kansen om met rijkere content meer bezoekers te trekken en betere rankings te krijgen. 

Pakkende SEO teksten

Ik optimaliseerde Morefootballs.com met enkele pakkende SEO teksten op verschillende product-, overzicht- en categoriepagina’s. Ik hoor je denken: ‘Hoeveel valt er te melden over een voetbaltenue?’ Nou, voor een voetbalfanaat als ik vrij veel. Ik verplaatste me in de potentiële bezoeker en bedacht welke informatie zij zouden waarderen. Dat is enerzijds productinformatie als prijs, materiaal en maat. Maar het is ook informatie over de historische waarde van het tenue, bijzondere wetenswaardigheden, een verhaal over hun favoriete speler. Zo creëerde ik rijke content die lekker leest en volledig past binnen de huidige SEO richtlijnen. En de resultaten mochten er zijn. 

50% meer bezoekers

Met behulp van de nieuwe teksten steeg het aantal bezoekers in enkele weken met ruim 50%. De webshop verstevigde zijn positie in de resultaten van Google en zag ook het aantal orders stijgen. 

Wat vond de opdrachtgever?  

“Luuk heeft onze webshop tekstueel geoptimaliseerd, rekening houdend met de SEO-richtlijnen. Dit resulteerde al gauw in een stijging van 50% in websitebezoekers en een stijging van onze orders! We hebben de samenwerking dus als erg prettig ervaren.”

Jorginho Latumaelissa, Marketing & Sales Morefootballs.com

Over de auteur

Luuk Talens administrator

Luuk Talens schrijft.