Slim risicomanagement met IRM360 | Animatie

Slim risicomanagement met IRM360 | Animatie

Nu informatie waardevoller is dan ooit, is beveiliging daarvan minstens zo belangrijk. Maar hoe doe je dat in de drukte van alledag? IRM360 maakt het eigenlijk vrij eenvoudig, met plug-and-play risicomanagementsystemen.

Wat was de opdracht?

We leven in een tijd dat diefstal vaker online plaatsvindt dan op de klassieke straathoek. Bedrijfsgegevens en persoonsinformatie zijn het nieuwe goud, dat met grote zorg moet worden beveiligd. IRM360 maakt dit eenvoudig, met plug-and-play risicomanagementsystemen. Installeer het systeem en het helpt je (kort door de bocht) stap voor stap naar een veilige organisatie. IRM360 zocht een toegankelijke manier om hun technische verhaal over te brengen op een publiek met wisselende kennisniveaus. Die manier vonden ze in een animatie van Visual Punch. En ik mocht hen helpen met een passend script.

Wat kon ik betekenen?

In de wereld van gegevensbeveiliging, compliance en IT is het gemakkelijk om te verdwalen in complexe inhoudelijke verhalen. Zeker wanneer je hier deskundige in bent. Ik kon als scriptschrijver dat complexe verhaal vertalen naar de belevingswereld van potentiële klanten. Met een hoop vervelende vragen als ‘Hoe ziet hun werkdag eruit? Tegen welke problemen lopen zij aan? Wat zijn hun angsten? Hun wensen? Wat los je op? En hoe makkelijk maak je dat?’. Ik verwerkte deze informatie tot een overzichtelijke verhaallijn van een potentiële gebruiker en de waarde van het managementsysteem in zijn of haar dagelijkse werkzaamheden. Met behulp van de strakke ontwerpen van Visual Punch combineren we daarin de kracht van woord én beeld.

Wat is het resultaat?

Door nauwe samenwerking met de animator en de inhoudelijk deskundigen van IRM360 wisten we dit complexe product op een laagdrempelige manier te presenteren in een explanimation van 2 minuten. Benieuwd hoe deze animatie eruit ziet? Bekijk hem hieronder!


Tekstschrijver voor jouw animatie of video?

Heb je moeite om een verhaal om te zetten naar een pakkend script voor een animatie of video? Ik ga graag voor je aan de slag! Neem contact op en ik vertel je graag hoe ik werk en wat je kunt verwachten. Eerst nog even verder kijken? Bekijk dan eens mijn meest recente werk of bekijk mijn pagina over scripts schrijven.

Over de auteur

Luuk Talens administrator

Luuk Talens schrijft.