ParnasSys Schoolkwaliteit | Animatie

ParnasSys Schoolkwaliteit | Animatie

ParnasSys ondersteunt basisscholen niet alleen bij het verlagen van de administratieve druk, het bedrijf helpt hen ook de schoolkwaliteit stap voor stap te verbeteren. Hoe? Dat hielp ik hen verwoorden in deze animatie.

Wat was de opdracht?

ParnasSys staat bekend als het grootste leerlingvolgsysteem van het basisonderwijs in Nederland. Het bedrijf helpt meer dan 80% van alle basisscholen met het verlagen van de administratiedruk en vooral met inzicht creëren in de ontwikkeling van leerlingen. Enorm belangrijk werk, maar tegelijkertijd ook behoorlijk ‘droge’ IT. Data, dashboards, UX, UI, dat soort zaken. Voor hun Schoolkwaliteit-module zochten ze een andere toon. Een verhaal dat schoolbestuurders en kwaliteitsmedewerkers in hun eigen taal de meerwaarde van ParnasSys Schoolkwaliteit vertelt. Ik mocht ze daarbij helpen, door hun specialistische input om te zetten naar een kort, laagdrempelig animatiescript. Die vervolgens visueel werd vertaald door Visual Punch.

Wat kon ik betekenen?

Een goede animatie vertelt genoeg, maar niet teveel. Samen met de marketeers en inhoudelijk deskundigen van ParnasSys ging ik op zoek naar de essentie van hun boodschap. Wat wil je overbrengen? Waarom zit de kijker op jullie te wachten? Na een aantal goede brainstormsessies vertaalde ik alle ideeën naar een verhaallijn waarmee de complexe verzameling diensten werd verbonden aan de dagelijkse praktijk van schoolleiders. Herkenbaar, begrijpelijk en toch behoorlijk volledig. Jouri Verhoeven bracht met zijn creativiteit het verhaal tot leven, met passende illustraties en levendige animaties.

Wat was het resultaat?


Script schrijven voor animatie of video?

Heb je moeite om een verhaal om te zetten naar een pakkend script voor een animatie of video? Ik ga graag voor je aan de slag! Neem contact op en ik vertel je graag hoe ik werk en wat je kunt verwachten. Eerst nog even verder kijken? Bekijk dan eens mijn meest recente werk of bekijk mijn pagina over scripts schrijven.

Over de auteur

Luuk Talens administrator

Luuk Talens schrijft.