Maritieme Technologie van VIRO Group | videoscript

Maritieme Technologie van VIRO Group | videoscript

Ingenieursbureau VIRO brengt de maritieme sector naar een schonere en slimmere wereld. Met welke diensten ze dat doen, vanuit welke visie en met welke ambitie, hielp ik hen vertellen in deze video.

Wat was de opdracht?

De wereld van offshore, industrie, scheepsbouw en maritieme logistiek vormt een belangrijke levensader voor de wereldeconomie. In die levensader kan technologische innovatie een enorm verschil maken. VIRO Group helpt organisaties uit de maritieme sector met behulp van technologie beter presteren. Duurzamer, slimmer, efficiënter en effectiever. Voor de beurs Europort Rotterdam 2021 wilden ze in één video laten zien hoe ze dat doen, met welke diensten, vanuit welk idee en met welk resultaat. Een video met een sterke voice-over, die tegelijkertijd ook zonder geluid (op een beurs) hun verhaal overbrengt.

Wat kon ik betekenen?

Ik kon VIRO helpen door hun sterk inhoudelijke verhaal (in zeer korte tijd) te verpakken in een laagdrempelig(er) videoscript met een duidelijke verhaallijn. Door te vragen naar hun inspiratie, overtuigingen, toekomstvisie en werkelijke toegevoegde waarde voor klanten ontstond vanzelf een minder technisch verhaal. Het script vertelt nu het verhaal van VIRO als een volgende stap in onze eeuwenlange samenwerking met de zeeën en oceanen. Met concrete voorbeelden van diensten en de waarde voor klanten. Omdat VIRO met meer dan 750 mensen in 4 landen voor internationale opdrachtgevers werkt, werd mijn script van Nederlands naar Engels vertaald.

Wat is het resultaat?

VIRO Group kon in Rotterdam vertrouwen op een gave video die de organisatie in 2 minuten voorstelt aan potentiële klanten en partners. Door een goede ondertiteling en de visuele toevoegingen door Stef Nitert en Vorm & Vorm blijft het verhaal goed staan in een onpersoonlijke setting zoals een beurs, maar ook voor de online kijker.


Script voor een bedrijfsvideo nodig?

Heb je moeite om een complex verhaal om te zetten naar een laagdrempelig script voor een bedrijfsvideo? Ik ga graag voor je aan de slag! Neem contact op en ik vertel je graag hoe ik werk en wat je kunt verwachten. Eerst nog even verder kijken? Bekijk dan eens mijn meest recente werk of bekijk mijn pagina over scripts.

Over de auteur

Luuk Talens administrator

Luuk Talens schrijft.