AvroTros De Truc | Animatieserie

AvroTros De Truc | Animatieserie

Voor AvroTros Opgelicht?! ontwikkelden Edo Draaijer en ik een serie animaties met oplichtingstrucs: De Truc. De animaties waren twee seizoenen te zien aan het eind van de aflevering. 


Doortrapte trucs uitgelegd

“Dat gebeurt mij toch niet”. Wie heeft het niet gedacht tijdens een aflevering van Opgelicht. Nou, wacht maar tot je de doortrapte trucs ziet die oplichters gebruiken om je om de tuin te leiden. Edo Draaijer, Bas Tular en ik verwerkten samen met de Opgelicht-redactie tientallen veel voorkomende trucs in sfeervolle animaties. De filmpjes van amper een minuut vormden twee jaar lang de afsluiter van de afleveringen op NPO1. 

Informatief, maar vol beleving

De Truc had als doel om mensen te waarschuwen voor gevaarlijke oplichtingstrucs, maar wel op een creatieve manier. Met De Truc creëerden we een tekenfilmserie in film noir, met aandoenlijke hoofdrolspelers, sterke audio en spannende verhalen. Een luchtig einde voor de kijker, maar met een serieuze boodschap. 

Enkele ‘Trucs’

Bekijk hieronder enkele trucs of bekijk de hele collectie op het YouTube-account van Opgelicht.
Tekstschrijver voor scripts nodig? 

Ben jij op zoek naar een scriptschrijver die jouw verhaal vertelt in een korte, pakkende voice-over tekst? Of heb je een animatiebureau en zoek je een tekstschrijver om mee samen te werken? Ik kijk graag wat ik voor je kan betekenen. Lees alles over mijn scripts, of neem direct contact met me op!

Over de auteur

Luuk Talens administrator

Luuk Talens schrijft.